Rozlúčka po 20 rokoch pri klube

    V polovici roku 1996 prevzal futbalový klub nový výbor pod vedením Mgr. Miroslava Hrubého a tajomníkom a srdcom klubu sa stal Ľubomír Adámek. Klub prebrali rodáci, ktorí za Biely Kostol hrávali a preto mali jasné priority ihneď od nástupu do svojich funkcií. Pozdvihnúť futbal v obci, vylepšiť podmienky pre mládežnícky a mužský futbal, urobiť na ihrisku nové kabíny aj zo sociálnymi zariadeniami a veľa ďalších cieľov.

    Treba v úvode poznamenať, že sa im to za tie roky driny a obetavosti ku klubu podarilo a situácia sa stabilizovala. Do klubu prišiel v tej dobe aj nový sponzor – firma KOVO domáceho podnikateľa S. Schiffera. Za jeho výraznej podpory sa dokončila stavba kabín. Kabíny potom prešli ešte niekoľkými úpravami ako vytvorenie štvrtej kabíny, dorobenie zastrešených tribún pred kabínami a prístrešok pred bufetom, postavenie lapačov za bránkou. Aby sa zlepšil trávnik, bola vyvŕtaná studňa na polievanie. Zariadenie do studne a na polievanie zabezpečil ďalší sponzor – firma Domáce potreby J. Hudec. Za pomoci týchto sponzorov sa zlepšila aj finančná situácia klubu, ktorý na tom nebol práve najlepšie. Po rokoch sa dostavala nová zasadacia miestnosť, opravili sa kabíny a na konci svojej činnosti pri klube sa pričinili o vybudovanie umelého zavlažovania na ihrisku s podporou obce Biely Kostol.

    Za asi najvýraznejší úspech klubu pod vedením bol postup „A“ mužstva v ročníku 2000/2001 do Okresných majstrovstiev, kde sa vydržalo až do roku 2006. Postup v silnej konkurencii stál funkcionárov veľa síl, ale dobrou prácou sa výsledok dostavil.

    Čo sa týka mládeže pod výborom na čele s M. Hrubým a Ľ. Adámkom bol najcennejší úspech postup dorastencov taktiež do Okresných majstrovstiev v sezóne 2005/2006. Dorastencom sa vtedy podarilo postúpiť bez straty čo i len bodu a následne niektorí z týchto futbalistov skončili v „A“ mužstve. Keďže v klube to po finančnej stránke bolo takmer vždy náročné rozhodli sa hneď v prvom roku pri funkcionárčení  zorganizovať „Ples športovcov“, aby si finančne klub pomohol a zároveň oživili kultúrnu stránku v obci. Tento krok sa ukázal ako správny a vo februári 2016 otvárali títo dvaja páni bok po boku už 20. ročník spomínaného plesu, ktorý veríme, že bude pokračovať v nastolenej tradícii aj naďalej pod novým vedením.

    Ľubomír Adámek a Mgr. Miroslav Hrubý obetovali kus svojho času a života futbalu a vydržali pri našom klube neuveriteľných 20 rokov !!! Ako sa hovorí latku nastavili vysoko a prekonať ju bude ťažké nielen pre ich nástupcov, ale aj ďalších čo prídu a budú chcieť pomáhať futbalovému klubu Biely Kostol. Za dlhoročnú prácu i obetavosť im patrí veľké poďakovanie nielen ich nástupcov v klube, ale i všetkých hráčov či fanúšikov. Ďakujeme páni a prajeme „zaslúžený mimo futbalový odpočinok“ , veľa zdravia do ďalších rokov a na ihrisku v Bielom Kostole ste samozrejme vždy vítaní !!!