"A" mužstvo v susedskom derby pokorilo Ružindol

    21. kolo sa predohrávalo práve naším zápasom s TJ Družstevník Ružindol. Po krásnom jarnom počasí počas celého týždňa sa v piatok výrazne ochladilo, fúkal nepríjemný vietor a stretnutie sprevádzali dažďové prehánky. S počasím si však naše mužstvo poradilo a hneď od úvodu sa prezentovalo peknou kombinačnou hrou a vypracovalo si veľmi dobré šance na vstrelenie otváracieho gólu, ale ako to už býva v jarnej časti súťaže pravidlom, premieňanie gólových príležitostí je našou najväčšou slabinou. Zlomiť našu smolu v zakončení dokázal až v 27. minúte Kobza, keď po krásne zahranom priamom kope od Gažoviča hlavou umiestnil loptu do Ružindolskej siete - 1:0. V 1. polčase sa presadil ešte aj L. Jurina, ktorý zoči-voči hosťujúcemu brankárovi s prehľadom upratal loptu so siete - 2:0. Po zmene strán sme mali v úvodných 10 minútach hluchú pasáž, kedy naše akcie boli nesúrodé a kombinácia nám viazla. V 73. minúte bol odpískaný faul na nášho hráča a loptu si na hranici 27 metrov postavil M. Jurina. Loptu poslal ponad múr a krásnou strelou do ľavej šibenice upravil stav stretnutia na 3:0. Hneď o minútu na to sa presadil po druhý krát L. Jurina kedy pekným lobom ponad ležiaceho brankára upravil na 4:0. Skóre stretnutia uzavrel Ľ. Adámek, keď po faule na L. Jurinu v pokutovom území premenil nariadený pokutový kop - 5:0.

    Stretnutie sa nám vydarilo a dokázali sme  streliť veľmi pekné góly, avšak je nutné poznamenať, že súper nebol v plnom zložení. Negatívum celého zápasu boli zranenia Gažoviča (slabší otras mozgu) a Samáka (narazená panva), ktorí boli nútení predčasne striedať. Chlapcom prajeme skoré uzdravenie.

 

 Biely Kostol – Ružindol 5:0 (2:0)

Góly: 27. Kobza, 39. a 74. L. Jurina, 73. M. Jurina, 81. Ľ. Adámek

BIELY KOSTOL: Šiška – Čmehýl, L. Jurina, M. Jurina, A. Adámek, Cagáň, Nagy, Samák, Kobza, Gažovič, Sucháň (Ľ. Adámek, Masár, Laczó)

RužINDOL: Uhlár – Patko, Moncman, Morong, M. Turoň, Domorak, D. Turoň, Bardáč, Babka, Parnahaj, P. Turoň (Vrždiak, Ščipák)