A mužstvo postúpilo cez Pavlice do semifinále Bestrent cupu

    V štvrťfinále Bestrent cupu sme privítali na našej pôde súpera z Pavlíc. Hral sa vyrovnaný zápas, ale v 1. polčase sme mali mierne navrch a v 14. minúte Čmehýl rozohral na krátko rohový kop s Jurinom, ktorý presným centrom našiel v 16-ke hlavu Stacha, ktorého zakončenie sa ešte hosťujúci brankár snažil vyraziť, ale lopta prešla cez jeho ruky do brány - 1:0. V 16. minúte pripomínal Hoblík vo vzdušnom súboji kokeršpaniela a loptu elegantne podbehol, čím paradoxne zmiatol celú obranu súpera a stopér hostí ho pri odkope nastrelil. Lopta sa ideálne odrazila do behu Hoblíkovi, ktorý sa rýchlostne presadil cez obrancov Pavlíc a v samostatnom nájazde trafil presne - 2:0. V 42. minúte zahrávali hostia rohový kop a let lopty si zle vypočítal Hanzel v našej bráne, na center si nabehol Szabó a hlavičkou znížil na 2:1. V 2. polčase prebrali iniciatívu hostia a zatlačili nás. V 52. minúte sa Križan oprel do voleja z 25 metrov a lopta zapadla k ľavej tyči našej brány - 2:2. v 66. minúte zahrávali hostia rohový kop a Cintula skóroval priamo z rohu, keď loptu zakrútil s pomocou vetra do našej brány - 2:3. Od tohto momentu sme znervózneli a prakticky až do konca zápasu sme zbytočne faulovali z frustrácie a nesústredili sme sa na futbal. Hostia sa stiahli a rozumne kúskovali hru, pričom ťažili hlavne z našich nepresností a nervozity. Už keď to vyzeralo, že sa z pohárom rozlúčime, tak v 88. minúte hodil Stacho dlhý aut na Samáka do pokutového územia hostí, kde sa lopta niekoľkokrát odrazila, až sa dostala ku Gažovičovi, ktorý krásnou krížnou strelou k pravej tyči vyrovnal stav stretnutia - 3:3. Remízový stav vydržal až do konca zápasu a tak o postupujúcom musel rozhodnúť penaltový rozstrel- V ňom sme ukázali pevnejšie nervy a vyhrali sme 5:4 na penalty.

Penaltový rozstrel:

1. Pavlice - dali        -    Daniška - nedal       1:0 

2. Pavlice - nedali     -    Stacho - dal           1:1

3. Pavlice - dali        -    Adámek - dal          2:2

4. Pavlice - dali        -    Ostrihoň - dal         3:3

5. Pavlice - dali        -    Gažovič - dal          4:4

________________________________________

6. Samák - dal         -    Pavlice - nedali       5:4

 

 

FK Biely Kostol - Pavlice 3:3 (2:1), na penalty 5:4

Góly: 14. Stacho, 16. Hoblík, 88. Gažovič - 42. Szabó, 52. Križan, 66. Cintula

B. KOSTOL: Hanzel – Adámek, Malina (72. Samák), Stacho, Čmehýl, Hoblík, Jurina (74. Nagy), Sládeček (54. Ostrihoň), Semanko (46. Gažovič), Backa, Kopčan (46. Daniška)

PAVLICE: Karmažín – Bočko, Kubík, Križan, Adámek, Szabó, Cintula, Hyll (86. Práznovský), Polednák (82. Manek), Horňák, Müller

 

 

 

1. Pavlice - dali    -    Daniška - nedal    1:0