"A" mužstvo porazilo OŠK Smolenice

    V 23. kole sme hostili silné mužstvo zo Smoleníc a zápas mal hneď od úvodu vysoké tempo. Obe mužstvá chceli hrať futbal a na oboch stranách ihriska sa hral kombinačný futbal v pohybe. V úvode stretnutia malo viac z hry Smolenické družstvo a po sérii rohových kopov sa dostali do pár sľubných príležitostí. Nášmu mužstvu veľmi pomohol úvodný gól už v 8. minúte sa po krásnej individuálnej akcii predral v 16-ke k zakončeniu L. Jurina a nedal hosťujúcemu brankárovi šancu - 1:0. Po inkasovanom góle sa Smolenice snažili o čo najskoršie vyrovnanie, ale všetky šance končili buď mimo priestoru našej brány, alebo ich vyriešil spoľahlivo chytajúci Svitek, ktorý držal naše mužstvo celý zápas. Do šatní sa tak odchádzalo za nezmeneného stavu 1:0. Po zmene strán sme dobre kombinovali a dostávali sa do dobrých pozícií pre zakončenie. V 54. minúte nám svojou nedisciplinovanosťou pomohol hosťujúci Nídel, ktorý videl 2. žltú kartu a musel ísť predčasne dole z ihriska. Presilu v poli sme využili už v 57. minúte, kedy sa po peknej akcii dostal k zakončeniu Gažovič a strelou k tyči prekonal brankára hostí - 2:0. Po vstrelení 2. gólu sme sa však uspokojili a oslabený hostia sa dostali do niekoľkých veľmi dobrých príležitostí a mohli zápas zdramatizovať, ale v zakončení boli nepresní. V 75. minúte sa dostal v strede poľa k lopte dobre hrajúci M. Jurina a napriahol spoza 16-ky ku strele, umiestnil ju po zemi k ľavej tyči a nedal brankárovi šancu - 3:0. Zápas sa tak už len dohrával a skončil rovnakým výsledkom.

Súboj bol hlavne v 1. polčase vyrovnaný, ale rozhodla naša väčšia efektivita v zakončení a určite nám pomohlo aj vylúčenie hosťujúceho hráča, ale aj tak môžeme povedať, že naši hráči predviedli jeden z najlepších výkonov v jarnej časti. Len tak ďalej, . . .  

 

Biely Kostol – Smolenice 3:0 (1:0)

Góly: 8. L. Jurina, 57. Gažovič, 75. M. Jurina

ČK: 54. Nídel (Smolenice)

B. KOSTOL : Svitek - Čmehýl, Marek Jurina, Andrej Adámek, Cagáň, Nagy, Kobza, Jurina, Samák, Gažovič, Ľuboš Adámek (Laczó, Pösinger, Kochajda)

SMOLENICE: Kvapil - Kondrček, Štibraný, Ščasný, Tvrdý, Greguš, Bihári, Čulák, Huska, Hlavna, Nídel (Boledovič, Brázdovič)