A mužstvo porazilo lídra súťaže zo Zavara

    V 9. kole sme na domácej pôde privítali lídra súťaže zo Zavara. Vplyvom očakávaných aj neočakávaných okolností sme museli v zostave urobiť viaceré zmeny a do stretnutia sme tak išli pokorne, ale od úvodu stretnutia sme boli favorizovaným hosťom viac ako vyrovnaným súperom. Bojovnosťou sme ich predčili a často sme mali v osobných súbojoch navrch. Problémy nám robil najmä rýchly Hrašna, ktorý hrozil najmä z rýchlych protiútokov a ťažil z lôpt za našu obranu. My sme kontrovali kombinačnou hrou a po viacerých pekných akciách sme sa dostali aj do dobrých šancí. Asi najväčšiu spálil A. Adámek, ktorého na 16-ke našiel medzi obrancami hostí Ľ. Adámek. A. Adámek však zvolil strelu z hranice 16-ky, aj keď mohol ísť do samostatného nájazdu. V 1. polčase sme boli o čosi lepším mužstvom ale do kabín sa išlo za bezgólového stavu. Po zmene strán sme zavreli našu obranu a hostia sa dlho nevedeli dostať do šance, naopak my sme hrozili najmä z ľavej strany ihriska, kde výborne hrajúci M. Jurina motal hlavy hosťom a často sa dokázal presadiť aj proti viacerým hráčom súpera. V 72. minúte sme v strede ihriska vybojovali loptu, ktorú dostal M. Jurina na ľavú čiaru. Pohral sa s dvojicou obrancov a presne našiel A. Adámka, ktorý si loptu v rýchlosti potiahol pozdĺž pokutového územia a peknou prízemnou strelou k pravej tyči rozhodol o tom, že 3 body zostali doma. Hostia sa ešte v závere snažili o vyrovnanie, ale bojovným výkonom sme im nedovolili prakticky nič a zaslúžene sme zápas vyhrali. Po peknom a bojovnom výkone sme zosadili doterajšieho lídra z 1. miesta a pripísali si víťazstvo. 

FK Biely Kostol – OŠK Zavar 1:0 (0:0)

Góly: 72. A. Adámek

B. KOSTOL: Indrišek – Stacho, Backa, Ľ. Adámek, Čmehýl, Samák, Ostrihoň, Gašparík, A. Adámek, M. Jurina, Szabó (Nagy, Pocisk, Balažovič)

ZAVAR: Púchly – P. Daniš, P. Táčovský, Krajčovič, Jurovatý, Sudin, Ďuriš, Hrašna, Sanny, Mat. Psota, Burčiar (Chlebík, Stojkov)

VIDEOZOSTRIH GÓLOV:

72´ - A. Adámek - 1:0