"A" mužstvo ovládlo turnaj v Ružindole

    Dňa 23.7.2016 sa v Ružindole uskutočnil tradičný turnaj 4 mužstiev pod názvom "Memoriál Emana Mihálka". Na turnaji štartovali tieto mužstvá:

FK Biely Kostol, TJ Družstevník Ružindol, TJ Vinohradník Suchá nad Parnou a FK AŠK SLÁVIA Trnava.

    Vylosovanie turnaja proti sebe postavilo v prvom zápase domáci Ružindol a Sláviu Trnava, Stretnutie sa skončilo v riadnom hracom čase remízou 0:0 a o postupujúcom finalistovi museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich sa viacej darilo strelcom z Trnavskej Slávie a zvíťazili 3:2.

 

    V druhom zápase turnaja sme nastúpili proti mužstvu TJ Vinohradník Suchá nad Parnou a už od úvodu stretnutia bolo jasné, ktorý tím bude aktívnejší smerom dopredu. Hneď od začiatku sme sa pustili do súpera a kombinačnou hrou sme si vytvorili prevahu počas celého 1. polčasu. Strelecky sa postupne presadili L. Jurina - 1:0, Ľ. Adámek z 11 m - 2:0, Samák - 3:0, A. Adámek - 4:0. Po zmene strán sa náš súper ešte pokúšal o zdramatizovanie zápasu a dokonca sa presadil aj gólovo, keď po rohovom kope znížil na 1:4. Obratom sme ale snahu súperov ukončili a pridali ďalšie dva góly, najskôr zvyšoval Hoblík na 1:5 a skóre stretnutia uzavrel Posinger - 1:6. Stretnutie malo jednoznačný priebeh a po dobrom výkone sme postúpili do finále turnaja.

V zápase o 3. miesto sa stretol domáci Ružindol proti Suchej nad Parnou a po konečnom výsledku 3:0, 3. miesto obsadili na turnaji hráči TJ Družstevník Ružindol.

    Vo finále sme sa teda stretli s mužstvom Slávie Trnava. Úvod stretnutia bol vyrovnaný a obe mužstvá sa snažili hrať ofenzívny futbal. Po 10. minútach sme sa začali lepšie pohybovať a peknými kombináciami sme si vynútili tlak, z ktorého sme vyťažili 3 góly dobre hrajúceho trénera Sládečka, ten čistým hetrikom v 1. polčase stanovil výsledok na 3:0. Po zmene strán sa ale dostal k slovu aj náš druhý útočník L. Jurina, ktorý skóroval 5 gólov v druhom polčase. Jeden ďalší pridal ešte Sládeček a skóre stretnutia sa zastavilo na exhibičných 9:0 pre naše mužstvo. Výsledok je o to cennejší, že sme turnaj dohrávali s 11 hráčmi a v hroznom úpeku sme nemali možnosť striedania.

Celý turnaj sme ovládli so skóre 15:1 a navyše sme mali vo svojom kádri 1. aj 2. najlepšieho strelca turnaja :

Lukáš Jurina - 6 gólov

Peter Sládeček - 4 góly

TJ Družstevník Ružindol - FK AŠK SLÁVIA Trnava  0:0 (2:3 na penalty)

FK Biely Kostol - TJ Vinohradník Suchá nad Parnou  6:1

Góly: L. Jurina, Ľ. Adámek, Samák, A. Adámek, Hoblík, Posinger

 

o 3. miesto:    TJ Družstevník Ružindol - TJ Vinohradník Suchá nad Parnou  3:0

 

Finále:    FK Biely Kostol - FK AŠK SLÁVIA Trnava  9:0

Góly: L. Jurina 5, Sládeček 4

 

Celkové poradie:        1. FK Biely Kostol

                                2. FK AŠK SLÁVIA Trnava

                                3. TJ Družstevník Ružindol

                                4. TJ Vinohradník Suchá nad Parnou