"A" mužstvo dominovalo v Pavliciach

    V rámci 24. kola naše "A" mužstvo zavítalo na ihrisko TJ Družstevník Pavlice. Pred zápasom sa očakával veľmi náročný zápas keďže Pavlice v jarnej časti súťaže podávajú vyrovnané výkony a patril im prívlastok "mužstvo jari". Od úvodu stretnutia sme sa presadzovali kombinačnou hrou a domáci si nevedeli poradiť s aktívnym pohybom našich hráčov. Už v 12. minúte sa naša aktivita vyplatila, keď sa strelou spoza 16-ky presadil A. Adámek - 0:1. Hneď v 14. minúte sa po peknej kombinácii presadil pekným obstrelom L. Jurina a upravil na 0:2. V 1. polčase sme sa prezentovali veľmi dobrým výkonom a domácim sme mohli uštedriť viac gólov, ale stav zostal nezmenený. Domáci sa v celom polčase dostali len do jednej veľmi dobrej pozície, keď sa na Sviteka rútil útočník domácich, ale náš brankár nás pri tejto šanci podržal.

    Do 2. polčasu sme nastúpili s cieľom rozhodnúť zápas 3. gólom a to sa v 47. minúte výborne hrajúcemu A. Adámkovi po krásnej individuálnej akcii zakončenej prudkou strelou aj podarilo - 0:3. V 51. minúte sa však domácim podarilo znížiť po diskutabilnej penalte. Svitek išiel pod nohy domácemu útočníkovi a ten to skúsene využil a prepadol cez ruky nášho brankára. Pri penalte Svitek vystihol smer, ale na strelu nedosiahol - 1:3. Po obdržanom góle sme stratili na 10 minút koncentráciu a domáci mali niekoľko sľubných príležitostí, ale našťastie sa im skórovať nepodarilo. Kľud na naše kopačky opäť priniesol až v 68. minúte L. Jurina, ktorý zužitkoval skvelú prihrávku M. Jurinu do čistej pozície v 16-ke domácich - 1:4. Tá najkrajšia akcia zápasu však prišla v 70. minúte, kedy sa do krásnej kombinácie zapojilo viacero našich hráčov a vykombinovali celú Pavlickú obranu na čele s brankárom, pričom A. Adámek skóroval do prázdnej brány - 1:5. Stretnutie mohlo mať dvoch troj-gólových strelcov, ale L. Jurina nevyužil v závere samostatný nájazd na domáceho brankára.

    Stretnutie sa skončilo jednoznačným víťazstvom nášho mužstva a predvedená hra musela splniť očakávania aj toho najnáročnejšieho diváka. Po najlepšom výkone v tejto sezóne sme porazili tabuľkového suseda a posunuli sa už na 4. miesto.        

TJ Družstevník Pavlice – FK Biely Kostol 1:5 (0:2)

Góly: 51. Polednák (z pen) – 12., 47. a 70. A. Adámek, 14. a 68. Jurina,  

PAVLICE: Alchus - Kollár, Dunda, Tomaškovič, Ševčík, Križan, Bočko, Kubík, Hornaček, Poništiak, Polednák (Štora, Ivančík, Stasinka)

B. KOSTOL: Svitek - Čmehýl, Marek Jurina, Andrej Adámek, Cagáň, Kobza, Lukáš Jurina, Samák, Gažovič, Ľuboš Adámek, Laczó (Posinger, Kochajda)