"A" mužstvo bodovalo naplno v Jaslovských Bohuniciach

    V 25. kole bolo naším súperom mužstvo Športové kluby Blava 1928 B. Od úvodu stretnutia sa hral vyrovnaný zápas a nášmu mužstvu sa nedarila kombinácia. Strácali sme až príliš jednoducho loptu a nevedeli sme si vytvoriť súvislejší tlak. Najväčšiu šancu 1. polčasu spálil Gažovič, keď jeho strela po prihrávke za obranu domácich skončila vedľa brány. Domáci sa dostali do pár sľubných pozícií, ale ich najväčšiu šancu zmaril obetavým zákrokom Kobza, takže Sviteka v našej bráne strela neohrozila. Do kabín sa tak išlo za nerozhodného stavu 0:0. Do 2. polčasu sme nastúpili v pozmenenom systéme a na ihrisku to bolo okamžite vidno, pričom hlavne striedajúci Hoblík priniesol oživenie do ofenzívy. Naše mužstvo lepšie kombinovalo a domácim pomaly dochádzali sily. V 52. minúte poslal krásny pas za domácu obranu Kobza a našiel voľného M. Jurinu, ktorý sa dostal do hlavičkového zakončenia. Domáci brankár bol v tejto situácii neskoro a po zakončení nešetrne trafil nášho kapitána do tváre a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Ľ. Adámek a poslal brankára do opačnej strany - 0:1. Po vstrelenom góle sa naše mužstvo ihneď pokúšalo aktívnou hrou pridať ďalší. Po peknej Hoblíkovej prihrávke sa aktívny L. Jurina dokázal individuálne presadiť v súperovej 16-ke, položil si brankára aj obrancu na zadok, ale jeho strela tesne minula odkrytú bránku. Následne bol nášmu mužstvu upretý ďalší pokutový kop, keď v 16-ke fauloval obranca domácich L. Jurinu. Po ďalšom úniku z pravej strany ihriska Hoblík ideálnym centrom našiel v 16-ke hlavu Gažoviča, ktorý zakončil do protipohybu domáceho brankára ten dokázal loptu jemne stlmiť, ale tá smerovala aj tak do brány no na bránkovej čiare ju odkopol jeden z vracajúcich sa obrancov domácich. Po ďalšom závare v 16-ke domácich sa k lopte na hranici 16-ky dostal Samák, ktorý si zasekol vybiehajúceho obrancu a vystrelil len tesne vedľa bránky. Našu veľkú prevahu dokázal zúročiť až v 78. minúte L. Jurina, ktorý si zasekol domáceho obrancu a krásnou strelou nedal brankárovi šancu - 0:2. Hra mala najmä v 2. polčase spád a naše mužstvo mohlo odchádzať domov aj s krajším výsledkom, ale víťazstvo nad 2. mužstvom tabuľky a ešte k tomu na jeho ihrisku je veľmi pekné. Naše mužstvo podalo opäť bojovný výkon a zaslúžene získalo ďalšie 3 body.      

 

Športové kluby Blava 1928 B – FK Biely Kostol 0:2 (0:0)
Góly: 52. Ľ. Adámek (pen), 78. L. Jurina
J BOHUNICE B: Hrdlovič - Remenár, Horváth, Jaroška, Sládeček, Krajčovič, Padyšák, Hrčka, Sokolovič, Kaľuha, Michalička (Matovič)
BIELY KOSTOL: Svitek - Čmehýl, Marek Jurina, Cagáň, Kobza, Lukáš Jurina, Samák, Gažovič, Adámek, Laczó, Nagy (Hoblík, Pȍsinger)