A mužstvo aj napriek prehre v Bučanoch vyhralo ligovú súťaž

    V poslednom 26. kole ligovej súťaže sme vycestovali na zápas o všetko do Bučian. Súper nás musel zdolať minimálne o 3 góly, aby nás predbehol v celkovom poradí a tomu bola prispôsobená aj taktika v zápase. Od úvodu stretnutia sa hral bojovný zápas plný osobných súbojov a domáci hrali často krát na hrane tvrdosti. Hral sa futbal bez šancí a bojovalo sa najmä o prevahu v strede poľa. Z domácich bol veľmi aktívny Bunček, ktorý bol so svojou rýchlosťou najnebezpečnejší hráč súpera. V strede poľa však veľmi dobre pracovali Semanko s Malinom, ktorý mu nič nedarovali. V 34. minúte zahrával priami kop Stacho a v 16-ke našiel osamoteného Hoblíka, ktorý si loptu ideálne spracoval a zakončil nechytateľne do pravého horného rohu - 0:1. Domáci museli na postup streliť v tom momente 4 góly. Už v 36. minúte však bolo vyrovnané, keď po individuálnej akcii Bunček vysunul Šrámeka a ten prestrelil Sviteka - 1:1. Do konca 1. polčasu sa už stav nemenil a do kabín sa tak išlo za nerozhodného stavu. V 2. polčase sme sa takticky stiahli a Bučany mali problém vytvoriť si pozíciu na skórovanie. V 60. minúte však Svitek v prerušenej hre atakoval útočníka domácich a videl žltú kartu. V 79. minúte s loptou v náručí zasiahol dobiehajúceho útočníka nohou a rozhodca ukázal na pokutový kop a po druhej žltej karte nášho brankára vylúčil. Do brány teda logicky išiel Indrišek a okamžite predviedol skvelý zákrok, keď chytil Bunčekovi penaltu. V početnom oslabení sme sa sústredili na pevnú obranu a domáci nás pritlačili, ale aj vďaka Indriškovi sme ustáli najväčšie šance domácich. V samotnom závere mohol víťazstvo strhnúť na našu stranu Sládeček, keď sa objavil v dvoch výborných šanciach, ale nepodarilo sa mu skórovať. V 90. minúte však Bučany zahrávali priamy kop a Bunček trafil presne a rozhodol o víťazstve domácich - 2:1. Bola to však príjemná prehra, keďže znamenala náš celkový triumf v súťaži.

OFK Bučany – FK Biely Kostol 2:1 (1:1)

Góly: 36. Šrámek, 90. Bunček – 34. Hoblík

ČK: 79. Svitek (Biely Kostol)

BUČANY: Jamrich – Maruna, Vančo, Kosnáč, Malich, Zubčák, Šrámek, Habes, Bunček, Fančovič, Benko (Mračník, Rafi, Janák)

BIELY KOSTOL: Svitek – Kopčan, Backa, Ľ. Adámek, Stacho, Čmehýl, Semanko, Malina, Ostrihoň, Gažovič, Hoblík (Marek Jurina, Pösinger, Indrišek, Nagy, Samák)

    FK Biely Kostol touto cestou ďakuje všetkým hráčom, trénerom, realizačnému tímu, fanúšikom, obecnému úradu Biely Kostol a všetkým, ktorí nám počas nášho dlhého boja o vyššiu súťaž pomáhali. Pre Biely Kostol ide o postup po 17 rokoch a najmä po posledných ročníkoch, kedy nám postup vždy tesne unikol je to pre klub, ako aj obec veľké zadosťučinenie.

ĎAKUJEME!!!